Anket
Sepet
Sepetiniz boş.
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Etiket Bulutu
Haber ve Duyurular
İşitme Cihazları Satışı ve Uygulama Merkezi Hizmete Açıldı.
Tarih: 17/04/2024
Genç girişimci Sinem Korkmaz Düzce’de Emniyet midürlüğü karşısınd... Devamını oku...
2 haftalık muhtarın ilk icraati oldu!
Tarih: 16/04/2024
'Kepçeyle Ortaköy mezarlığını temizletti' Cumayeri Orta mahallede ilk defa mahalle mu... Devamını oku...
CHP’li Keleş’ten vatandaşa ‘Aç Türkler’ diyen AKP’liye tepki
Tarih: 15/04/2024
VATANDAŞ İLK SEÇİMLERDE SİZİ TARİHTEN SİLECEKTİRCHP PM Üyesi ve Yerel Yönetimlerd... Devamını oku...
CUMHURBAŞKANLIĞINDAN KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!
Tarih: 03/04/2024
Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme y&uu... Devamını oku...
Yerel Seçim Sonuçları İlçemize Hayırlar Getirsin
Tarih: 02/04/2024
Burası Cumayeri Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Keleş, 31 Mart yerel seçimlerini... Devamını oku...
Üvezbeli köyü Muhtarından teşekkür mesajı
Tarih: 02/04/2024
Seçim kazanan Üvezbeli Köyü muhtarı Muharrem Yıldırım, kendisine destek vere... Devamını oku...
Cumayeri Koloğlu'nu Tercih etti
Tarih: 01/04/2024
Resmi olmayan sonuçlara göre Cumayeri Belediye Başkanlığı seçiminde mevcut... Devamını oku...
ABD'de facia! Singapur bandıralı gemi köprüye çarptı
Tarih: 26/03/2024
   ABD'deki Baltimore şehrinde bulunan Francis Scott Key Köprüsü'ne bir g... Devamını oku...
30 Yıldır Düzce’den alınamayan TIR Karnesi Artık Düzce TSO’dan Temin Edilecek
Tarih: 26/03/2024
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, TOBB Başkanı M. Rifa... Devamını oku...
Baştimar Çevrik Mahalle Muhtar Adayı Oldu
Tarih: 22/03/2024
Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde siyasi partilerin dışında muhtar adayları a... Devamını oku...

   Tüm haberler
Haber Arşiv
     
İstatistikler
Toplam: 1147367
Aktif: 14
Bugün: 355
Dün: 1216
Site İçi Arama
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google

İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er’in yaptığı açıklamaya, Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu’ndan belgeleri ile cevap geldi

İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er’in yaptığı açıklamaya, Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu’ndan belgeleri ile cevap geldi.

Haber:Düzce Gerçek gazetesi

Başkan Koloğlu’’ Burada asıl amaç Cumayeri belediyesini ve MHP’yi ’yıpratmak tır’’ dedi

Cumayeri Belediye başkanı Mustafa Koloğlu Sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı yazıda şu ifadelere yer verdi.

“BURADA ASIL AMAÇ BELEDİYEYİ VE MHP’Yİ YIPRATMAK”

 

Cumayeri Belediye Meclisinde görüşülen ve AK Partili meclis üyelerinin reddettiği arazi takası ile ilgili İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er’in yaptığı açıklamaya, Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu’ndan belgeleri ile cevap geldi. “Burada Cumayeri ilçesinin çıkarlarını gözettik.” diyen Koloğlu, belediyeyi zarara değil, kara geçirdiklerini belirtti. Koloğlu ayrıca, “Burada asıl amaç Cumayeri Belediyesi’ni ve MHP’yi yıpratmak.” diye konuştu.

İlçeye Küçük Sanayi Sitesi yapmak için yer arayışına giren Cumayeri Belediyesi, konuyu, belediyeye ait konut imar planlı arsayı, şahsa ait daha büyük başka bir arazi ile takas etme yöntemiyle çözme yoluna gitti. Cumayeri Belediye Meclisi’nde görüşülen arsa takası talebine AK Partili meclis üyelerinden itiraz gelince karar meclisten geçmedi.

Bu gelişme üzerine yazılı bir basın açıklaması yapan İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, takasın hakkaniyetli olmadığını savunarak karara ret veren AK Partili meclis üyelerine teşekkür etmişti.

İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er’e Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu’ndan jet hızıyla belgeleri ile cevap geldi.

Arsa takası ile ilgili Cumayeri Belediyesi’nin zarar uğratılmasının söz konusu olmadığını, tam tersine belediyeyi kara geçirdiklerini belirten Koloğlu, “İYİ Parti Düzce İl Başkanı'nın bizim geçen meclis toplantısında almış olduğumuz bir karar ile alakalı, belediyenin zarara uğratıldığını ve bu konuda muhalefet şehri koyan Adalet ve Kalkınma Partisi meclis üyelerini teşekkür etmeleri ile alakalı bir konu gündeme geldi. Bu konu ile alakalı bizim bir açıklama yapmamız bir zaruri hale geldi.

Olayın içeriğine girmeden önce, öncelikle şunu belirtmek istiyorum; İYİ Parti’nin Düzce İl Başkanı Yunus Bey, bu konu ile ilgili açıklama yapmadan önce bizlere de konu ile alakalı konuyu sorması gerekirdi diye düşünüyorum. Kaldı ki Cumayeri Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı meclis toplantısının hemen akabinde bize geldi ve konu ile ilgili meselenin hangi boyutta olduğuyla alakalı bizden bilgi istedi. Bizde bilgileri kendisine verdik. Hatta kendisi ile şöyle bir karar aldık; bundan sonraki Belediye Meclis Toplantıları öncesi hem AK Parti’nin hem de MHP’nin bir araya gelerek, mecliste konuşulacak ve değerlendirilecek konuları istişare edeceğiz. İnşallah bundan sonraki meclis toplantılarımızın öncesinde böyle bir çalışma yapacağız.” diye konuştu.

“Belgeler ortada…”

Takasla alınan arazinin, belediyenin arazisinden daha büyük olduğu ve değerinin de daha yüksek olduğunu ve Belediye'nin aldığı arsanın 3 kat imarlı, aldığı yerin ise 4 kat imarlı olduğuna dikkat çeken Koloğlu, şu şekilde konuştu:

“Arazi takasında bizim vermiş olduğumuz alan, yani benim bahsetmiş olduğum alanın hemen yanı başında Kur’an Kursu var. Bu bölge 5 bin 238 metrekarelik alanımız. Bunun karşılığında Küçük Sanayi Sitesi yapmak için aldığımız diğer bahse konu alanın büyüklüğü de 9 bin 147 bin metrekare. Öncelikle şuna bakacak olursak; takasla verdiğimiz yerin Cumayeri’ne uzaklığı 650 metre uzaklıkta. İki alanında birbirine olan uzaklığı 500 metre. Dikkat ederseniz konum itibari ile vermiş olduğumuz alan, merkeze biraz daha yakın olmakla birlikte her ikisinin de konumu aşağı yukarı birbirine aynı. Fakat vermiş olduğumuz alan merkeze biraz daha yakın.

Tabi biz bununla ilgili tespit çalışmaları yaparken, elbette ki uzmanlarımızdan, emlakçılarımızdan bu yerlerle alakalı bir değerlendirme yaptık. Bizim vermiş olduğumuz yerin hemen bitişinde 500 metrekarelik satılık bir yer var, fiyatı 150 bin TL. Almış olduğumuz alanında hemen yanında bir satılık yer var, burası da 700 metrekarelik bir parsel, bu da 240 bin TL. Yani kısaca bu iki arsanın bedelleri birbirine yakın görünüyor, şu anda. Birde olayın diğer boyutuna bakacak olursak, buraların mevcut imar durumları ile ilgili, bizim vermiş olduğumuz alan dikkat ederseniz konut alanı ve 3 kat imarlı. Bu Yoldan 3 metre komşudan 5 metre çekilecek ve kat yüksekliği 3 olacak. Bu alanın konut alanı olduğu ortada. Aldığımız alana gelecek olursak, dikkat ederseniz burada yine 5 metre yoldan, 3 metre komşudan, kat yüksekliği 4 kat. Bu planı biz yapmadık bakın, bu plan geçtiğimiz dönemki belediye yönetiminin yapmış olduğu plan. Aldığımız yerle ilgili konut alanı felan diyorlar, bunlar gerçeği yansıtmıyor. Fakat bir gerçek daha var, onuda ortaya koyacak olursak, alınan yerin içerisinden geçen yüksek gerilim ve doğalgaz olduğu bir gerçek. Fakat bu yerin tamamı 19 bin metrekare. Dolayısıyla bizim burada sanayi olarak yapabileceğimiz alanda altyapı ve üst yapı ile alakalı, enerji hatları ile alakalı herhangi bir sıkıntı yok. Ben bir kere bunun doğru bilinmesini istiyorum. Aldığımız yerde 2 bin 436 metre kare inşaat ancak yapabiliyoruz. Fakat aldığımız yerde 5 bin 120 metrekare yapabiliyoruz. Dolayısıyla 2 katından daha fazla sanayi sitesi yapma şansımız var. Vermiş olduğumuz yer 5 bin 238 metrekare, almış olduğumuz yer 9 bin 147 metrekare. Aşağı yukarı 2 katına kadar bir yer alıyoruz. Biz bu iki yerin değeri birbiri ile eşit demiyoruz, elbette birisi merkeze biraz daha uzak ama, ikisi de 5 Bağlantı yolumuza ve çevre yolumuza eşit uzaklıkta olan yer. Dolayısıyla biz vermiş olduğumuz yerin 2 katını almış oluyoruz. Bu nedenle burada Cumayeri Belediyesi herhangi bir zarara uğramamıştır. Biz bu takas olayında, Cumayeri ilçesinin tamamen çıkarlarını gözettik. Belgeler ortada.”

“Burada asıl amaç MHP’yi yıpratmak”

“Burada asıl amaç Cumayeri Belediyesi’ni ve MHP’yi yıpratmak.” diyen Koloğlu son olarak şunları söyledi:

“Tabii bunun İYİ Parti üzerinden gelmesi de biraz manidar. Ancak ben özellikle AK Partili Belediye Meclis Üyelerimizin bu takas kararına ret kararı vermesi bana göre pek şık olmadı. Şöyle ki; biz burada arkadaşlara belediyenin zarara uğramadığını, aslında kara geçtiğini de anlattık. Her ne hikmetse olayı biraz siyasi boyutlara çekmeye çalıştılar. Aslında biz AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi biliyorsunuz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde ittifak içerisinde birlikte hareket ediyoruz. Yani ittifakın ana akslarını oluşturuyoruz. Biz burada hem MHP olarak, hem de AK Parti olarak biz birbirimize düşersek, birbirimizin olmayan şeyini ortaya koymaya çalışırsak, kendi ayağımıza sıkarız. Yarın hep birlikte sahaya çıkacağız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için oy isteyeceğiz. Peki biz o zaman sokakta nasıl birlikte siyaset yapacağız."

 

 

Haber tarihi: 16 / 11 / 2020
Haber Okunma: 724
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: Sokağa çıkma kısıtlaması yarın başlıyor!
Sonraki: VALİ ATAY, CUMAYERİ'NDE




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Nevzat KELEŞ


      e-mail adres:    duzcegercek81@gmail.com