Anket
Sepet
Sepetiniz boş.
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha

Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zburasic38298co/public_html/inc/tags.php on line 68

Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zburasic38298co/public_html/inc/tags.php on line 54
Etiket Bulutu

Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zburasic38298co/public_html/inc/tags.php on line 43
CUMAYERİ(Denize Açılan Kapı) DÜZCE CHP MİLLET VEKİLİ TALİH ÖZCAN İLÇE ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR Fahri alem peygamberimiz TRAKTÖR TAKLA ATTI 1 ÖLÜ 1 YARALI
Haber ve Duyurular
Cumayeri İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne Ziyaret
Tarih: 05/03/2026
Cumayeri İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne Ziyaret Düzce Ger&cc... Devamını oku...
BAŞKAN’DAN RAMAZAN MESAJI
Tarih: 18/02/2026
  Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, bir mesaj yayımlayarak İslam aleminin Ramazanı ... Devamını oku...
"Esnaf ve Sanatkârlar Odasından Ziyaret"
Tarih: 16/02/2026
"Esnaf ve Sanatkârlar Odasından Ziyaret" Cumayeri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı ... Devamını oku...
Düzce’mizin gururu ve teknik eleman açığını kapatmaya çalışan bir eğitim kurumu
Tarih: 13/02/2026
Okul kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Sayın Maksut BALTA ile okul hakkında bilgiler aldık s... Devamını oku...
CHP’Lİ TALİH ÖZCAN FINDIKTAki DALGALANMALARI TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI
Tarih: 10/02/2026
CHP’Lİ TALİH ÖZCAN FINDIKTAki DALGALANMALARI TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI Talih Özc... Devamını oku...
Cumayeri Esnaf Sanatkarlar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın Olağan Genel Kurulu bugün yapıldı
Tarih: 31/01/2026
  Cumayeri Esnaf Sanatkarlar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın Olağan Gen... Devamını oku...
Cumayeri’nde 54 ünite kan bağışı alındı
Tarih: 31/01/2026
Cumayeri’nde 54 ünite kan bağışı alındı Cumayeri  ilçesinde Türk Kızı... Devamını oku...
Cumayeri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Aydın Garip’ten Belediye Başkanı Koloğlu’na Ziyaret
Tarih: 29/01/2026
Cumayeri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Aydın Garip’ten Belediye Başkanı Kolo... Devamını oku...
DÜZCE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÖNEMLİ BAŞARI
Tarih: 25/01/2026
“Eğitimde Geleceği Tasarlamak” Projesi MARKA 2025 Teknik Destek Programı’nda Des... Devamını oku...
DÜZCE İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BASIN BÜLTENİ (5Ocak – 11Ocak 2026)
Tarih: 14/01/2026
  Düzce İl Emniyet Müdürlüğü tarafından mevcut kamu düzeninin ... Devamını oku...

   Tüm haberler
Haber Arşiv
     
İstatistikler
Toplam: 1836546
Aktif: 64
Bugün: 1527
Dün: 4771
Site İçi Arama
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google

İdeal Gebelik Takibi Nasıl Olmalı?

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Ocak Ayı konferans serisi düzenlenen “İdeal Gebelik Takibi” konulu konferans ile başladı.

Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Şahin, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Muhammet Ali Kayıkçı ve Prof. Dr. Bora Büken, Öğretim Üyeleri ve öğrenciler katılım gösterdi.

Konferansta Düzce Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fikret Gökhan Göynümer,   normal gebenin ideal takibinin nasıl olması gerektiği ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Fetal Ölüm Oranı ve Erken Doğum Oranını Anlamlı Şekilde Azaltıyor!

Antenatal bakım olarak da bilinen doğum öncesi bakımı almayan gebeliklerde ciddi sorunlar olabileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Göynümer, uygun antenatal bakımın fetal ölüm oranı ve erken doğum oranını anlamlı şekilde azalttığı yapılan çalışmalarla ortaya konduğunu ifade etti. Anne sağlığının yakından izlenmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Göynümer, “80 yıllık gelenek değişti. Eskiden gebelik izlemi doğuma yakın dönemde artıyordu. Bunun sebebi kötü sonuçların gebeliğin son döneminde ortaya çıkması ve sonuçlarının erken dönemde tahmin edilememesiydi.  Günümüzde ise gebeliğin son döneminde ortaya çıkacak komplikasyonların erken dönemde tanıma olasılığı arttığından, gebelik izlemi gebeliğin erken döneminde yapılmaktadır.  Gebelik takibi ile mevcut durum ya da risklerin ortaya konması, fetus yönünden ağır sakatlıkların erkenden belirlenmesi ve düşükler, gerekli durumlarda fetusun tedavisi,  anne ve fetusun sağlığının izlenmesi, en uygun doğum şeklinin planlanması ve yeni doğanın en uygun merkezde doğmasının planlanması amaçlanmaktadır.” diye konuştu.

Gebelik Zehirlenmesine (Preeklampsi) Dikkat!

Gebelik takibinde kullanılan ilaçlar, yapılan tarama testleri ve klinik uygulamalar hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgiler veren Prof. Dr. Göynümer, anne ve bebek ölümlerinin en önemli sebeplerinden biri olarak tanımlanan gebelik zehirlenmesi (preeklampsi) hastalığına dikkat çekti. Tüm anne ölümlerinin yüzde 12’sinin preeklamsiden kaynaklandığına işaret eden Prof. Dr. Göynümer,  preeklampsinin erken tedavi ile önlenebilir bir hastalık olduğunu, bu nedenle gebeliklerde bu hastalık öngörüsünün yapılmasının önemini vurguladı.

Gebelik takibinde normal gebeliğin seyri, gebelik takip programı, tarama sonuçlarından sonraki seçenekler ile sağlık hizmetleri ve güvence sistemleri konusunda hastanın bilgilendirilmesinin hekimin sorumlulukları arasında olduğunu belirten Prof. Dr. Göynümer,  ideal gebelik takibinin risk yönetimi, kompilasyonların etkin tanı ve tedavisi ile anne ve bebeğin optimum sağlık koşullarına kavuşturulması açısından önemine işaret etti.

Konferans, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Şahin tarafından Prof. Dr. Göynümer’e plaket takdimi ile sona erdi.

 

 

Haber tarihi: 08 / 01 / 2021
Haber Okunma: 16611
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: BİZ BAŞKANIMIZDAN MEMNUNUZ
Sonraki: Vali Atay İlçemizi Ziyarette Bulundu




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Nevzat KELEŞ


      e-mail adres:    duzcegercek81@gmail.com