Anket
Sepet
Sepetiniz boş.
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha

Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zburasic38298co/public_html/inc/tags.php on line 68

Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zburasic38298co/public_html/inc/tags.php on line 54
Etiket Bulutu

Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zburasic38298co/public_html/inc/tags.php on line 43
CUMAYERİ(Denize Açılan Kapı) DÜZCE CHP MİLLET VEKİLİ TALİH ÖZCAN İLÇE ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR Fahri alem peygamberimiz TRAKTÖR TAKLA ATTI 1 ÖLÜ 1 YARALI
Haber ve Duyurular
DÜZCE İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BASIN BÜLTENİ (5Ocak – 11Ocak 2026)
Tarih: 14/01/2026
  Düzce İl Emniyet Müdürlüğü tarafından mevcut kamu düzeninin ... Devamını oku...
Cumayeri Gençlik Derneği’nden yüreklere dokunan sürpriz
Tarih: 14/01/2026
Cumayeri’nde düzenlenen sürpriz bir etkinlik, hem bir hastanın hem de onlarca &oum... Devamını oku...
Dikkat Dolandırıcıların tuzağına düşmeyin
Tarih: 14/01/2026
BDDK ve diger kamu kurumlari yardim, bagis veya para talebinde bulunmaz. Belirtilen amaclarla kamu... Devamını oku...
TEŞEKKÜRLER BİNLERCE KEZ TEŞEKKÜRLER
Tarih: 14/01/2026
Düzce Gerçek Medya Grubu imtiyaz sahibi ve Genel yayın yönetmeni Nevzat Keleş,&rs... Devamını oku...
Kar yağışı uyarısı
Tarih: 26/12/2025
Düzce Valiliği tarafından yapılan paylaşımda 26 Aralık 2025 Cuma gününden itibaren ... Devamını oku...
Keleş Tarım ve Orman bakanlığı ilçe dürünü ziyaret etti.
Tarih: 02/12/2025
Düzce Gerçek Medya Grubu imtiyaz sahibi ve Genel yayın yönetmeni Nevzat Keleş Cum... Devamını oku...
Kahverengi Kokarca ile Kışlık Mücadele Başladı
Tarih: 23/11/2025
Üvezbeli’nde fındık üretimini tehdit eden kahverengi kokarca zararlısına karşı y&u... Devamını oku...
Keleş Kaymakam Şeyma Şendur’u Makamında ziyaret etti.
Tarih: 14/11/2025
Düzce Gerçek Medya Grubu (Burası Cumayeri,Çağdaş Gümüşova ve Düz... Devamını oku...
Cumayeri'ne kadın kaymakam!
Tarih: 13/11/2025
Düzce Valisi Selçuk Aslan, 110. Dönem Kaymakamlık Kursu’nu başarıyla tamaml... Devamını oku...
Esnaf ve sanatkara hizmet etmek için adayım
Tarih: 04/11/2025
Cumayeri esnaflarından Mustafa Yüksel, Esnaf ve Sanatkarlar Şoförler ve Otomobilciler od... Devamını oku...

   Tüm haberler
Haber Arşiv
     
İstatistikler
Toplam: 1765155
Aktif: 33
Bugün: 999
Dün: 4488
Site İçi Arama
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google

Rektör Çakar, Akademide Kadının Güçlenmesine Yönelik Yeni Politika Belirleme Çalışmalarına Katıldı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç başkanlığında düzenlenen toplantıda Türkiye'de görev yapan kadın rektörlerimiz yer aldı.

Akademide kadının güçlenmesine yönelik bir çalışma başlattıklarını bildirerek sözlerine başlayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, kadın akademisyen oranlarıyla ilgili yakalanan ivmenin devam ettirilmesi, güvenli kampüs gibi konularda belirleyecekleri kriterlere göre üniversiteleri bir sıralamaya tabi tutacaklarını ve bu sıralamayı kamuoyuna açıklayacaklarını ifade etti.

Toplantıda kadın rektörlerden bütün bu süreçleri kendi aralarında oluşturdukları bir mekanizma ile başlatarak nihai raporlandırmayı tamamlamaları ve bu konuda kendilerinden yönlendirme beklememelerini istediklerini söyleyen Prof. Dr. Saraç, “Karar mekanizmalarımıza da bu raporu yansıtacağımız konusunda sözümüzü ifade ettik. Akademideki kadının güçlendirilmesi, kampüslerdeki kız öğrencilerimizin daha güvenli ortamlarda daha huzurlu bir şekilde eğitim öğretimlerini sürdürebilmelerine ilişkin kriterler, yine kadın rektörlerimiz tarafından belirlenecek. Bu bir ilk ama biz başka bir hususu eklemek istiyoruz. Bu kriterlere göre üniversiteleri değerlendireceğiz ve kamuoyuna bu kriterler neticesindeki üniversitelerin durumunu çok şeffaf bir şekilde açıklayacağız. Engelsiz Üniversite Ödülleri gibi kadın öğretim üyelerinin ve üst yöneticilerin istihdamı ile güvenli kampüs gibi fiziki kriterleri belirleyerek, üniversiteleri bir sıralamaya tabi tutacağız ve bu sıralamayı kamuoyuna açıklayacağız." şeklinde konuştu.

“Çözüm Üretmeden Eleştiriler Getiriliyor”

Toplantıda Anadolu Ajansı Muhabirinin sorularını yanıtlayan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Yükseköğretimdeki kadın istatistiklerine yansıyan çalışmalardan dolayı YÖK Başkanı Saraç'a teşekkür etti. Günümüzde yapılan eleştirileri dile getiren Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, “Son yıllarda maalesef çözüm üretmeden, öneri getirmeden eleştirmek bir alışkanlık haline geldi. Oysa ki ülkemizde kadın alanında rakamlara da yansıyan çalışmalar yapılıyor. Bu çerçevede 10 vakıf, 8 devlet üniversitesinde olmak üzere Türkiye'de 18 kadın rektör görev yapıyor. Yükseköğretim alanındaki kadın akademisyen sayısı da Avrupa ortalamalarının da çok üstünde.” diye konuştu.

Türkiye'yi kadın akademisyenlerin büyük bir cazibe alanı ve çok değerli bilimsel projeler ve değerler üretebilecekleri bir alan haline getirebilmek için yapılabilecekler konusunda istişarelerde bulunduklarını söyleyen Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, “YÖK Akademi Liyakat Platformu'nun işlevsel hale getirilmesi ve tüm üniversiteler tarafından kullanılması, yükseköğretimde kadınların liderlik alanlarına da talip olabilecekleri, cesaret verici ve motive edici atmosferler oluşturulması da önerilerimiz içinde bir parça.” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Haber tarihi: 14 / 06 / 2021
Haber Okunma: 10116
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: BİZ BAŞKANIMIZDAN MEMNUNUZ
Sonraki: Üreticiler Fındık Fiyatının Açıklanmasını Bekliyor




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Nevzat KELEŞ


      e-mail adres:    duzcegercek81@gmail.com