Anket
Sepet
Sepetiniz boş.
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha

Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zburasic38298co/public_html/inc/tags.php on line 68

Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zburasic38298co/public_html/inc/tags.php on line 54
Etiket Bulutu

Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zburasic38298co/public_html/inc/tags.php on line 43
CUMAYERİ(Denize Açılan Kapı) DÜZCE CHP MİLLET VEKİLİ TALİH ÖZCAN İLÇE ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR Fahri alem peygamberimiz TRAKTÖR TAKLA ATTI 1 ÖLÜ 1 YARALI
Haber ve Duyurular
Cumayeri İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne Ziyaret
Tarih: 05/03/2026
Cumayeri İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne Ziyaret Düzce Ger&cc... Devamını oku...
BAŞKAN’DAN RAMAZAN MESAJI
Tarih: 18/02/2026
  Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, bir mesaj yayımlayarak İslam aleminin Ramazanı ... Devamını oku...
"Esnaf ve Sanatkârlar Odasından Ziyaret"
Tarih: 16/02/2026
"Esnaf ve Sanatkârlar Odasından Ziyaret" Cumayeri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı ... Devamını oku...
Düzce’mizin gururu ve teknik eleman açığını kapatmaya çalışan bir eğitim kurumu
Tarih: 13/02/2026
Okul kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Sayın Maksut BALTA ile okul hakkında bilgiler aldık s... Devamını oku...
CHP’Lİ TALİH ÖZCAN FINDIKTAki DALGALANMALARI TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI
Tarih: 10/02/2026
CHP’Lİ TALİH ÖZCAN FINDIKTAki DALGALANMALARI TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI Talih Özc... Devamını oku...
Cumayeri Esnaf Sanatkarlar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın Olağan Genel Kurulu bugün yapıldı
Tarih: 31/01/2026
  Cumayeri Esnaf Sanatkarlar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın Olağan Gen... Devamını oku...
Cumayeri’nde 54 ünite kan bağışı alındı
Tarih: 31/01/2026
Cumayeri’nde 54 ünite kan bağışı alındı Cumayeri  ilçesinde Türk Kızı... Devamını oku...
Cumayeri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Aydın Garip’ten Belediye Başkanı Koloğlu’na Ziyaret
Tarih: 29/01/2026
Cumayeri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Aydın Garip’ten Belediye Başkanı Kolo... Devamını oku...
DÜZCE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÖNEMLİ BAŞARI
Tarih: 25/01/2026
“Eğitimde Geleceği Tasarlamak” Projesi MARKA 2025 Teknik Destek Programı’nda Des... Devamını oku...
DÜZCE İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BASIN BÜLTENİ (5Ocak – 11Ocak 2026)
Tarih: 14/01/2026
  Düzce İl Emniyet Müdürlüğü tarafından mevcut kamu düzeninin ... Devamını oku...

   Tüm haberler
Haber Arşiv
     
İstatistikler
Toplam: 1833813
Aktif: 60
Bugün: 2188
Dün: 3679
Site İçi Arama
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google

Bakan Prof. Dr. Ayşen Gürcan Bu gün Düzcedeydi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan,bir dizi ziyaretler için geldiği Düzce'de sevgi evleri olarak bilinen "Düzce Çocuk Evleri Sitesi"nin açılışını gerçekleştirdi. Bakan Gürcan, son günlerde artan "kadın cinayetleri"yle ilgili de "şiddet önleme merkezleri"nin kurulacağını söyledi. Bakan Gürcan, Çocuk evleri Sitesi'nin açılışında yaptığı konuşmada Düzce'nin farklı yapısını vurguladı :"Düzce, bir olmanın birlik olmanın kardeşçe yaşamanın adıdır." dedi.

Düzce 1 Kasım'da yapılacak olan "Genel Seçim" öncesi bir bakanı daha ağırladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan bir dizi ziyaretler için geldiği Düzce'de  son günlerde artış gösteren kadın cinayetleri ile ilgili gazetecilerin bir sorusu üzerine genel bir değerlendirmede bulundu.

Düzce’ye ilk kez geldiğini belirten Bakan Gürcan, Düzce Valiliğini ziyareti esnasında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı."Özellikle Düzce halkı, huzur ve barış içinde yaşayan örnek şehirlerden biri. Birçok kültür olmasına rağmen hep beraber barış ve huzur içinde yaşayan örnek şehir. Düzce’nin yaşadığı deprem var. Önemli bir deprem atlattı. Ondan sonra yapılanması ve gösterdiği dayanışmayı kutluyorum. Düzce’ye bu anlamda ne tür katkılar getirebiliriz, bunun için buraya geldik. Yapabileceğimiz hizmetler adına bugün incelemelerde bulunacağız” dedi.

            

Bolu ve Adana’da yaşanan iki kadın cinayetinin hatırlatarak sorduğumuz soru üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan, “Kadın cinayetleri konusunda bakanlığımız yıllardır çalışıyor. Bununla ilgili kanuni düzenlemeler ve uygulamalar noktasında bir hayli yol kat etti. Şiddet önleme ve izleme merkezlerimiz var, onlar hayata geçirildi. Önümüzdeki günlerde yönetmeliği çıkar çıkmaz başka illere de kuracağız. Düzce içinde düşünülebilir. Sadece ev içi cinayetler dediğimiz cinayetlerin sosyal, kültürel analizleri yapılması gerekiyor. Ciddi önlemler alındı zaten. Ama bunların sayısını azaltmak adına elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

            
Dönemin Bakanı Fatma Şahin tarafından gezilip görülen ve incalanan Efteniya Otel'in "rehabilitasyon merkezi" olamsı konusunda her hangi bir girişimde bulunup bulunulmayaacğını da sorduğumuz Bakan Gürcan, konuyla ilgili detaylı bilgiye sahip olmadığını dile getirerek, inceleyip araştırdıktan sonar gerekli açıklamada bulunacağını dile getirdi:

            
Bakan Gürcan, önce Valilik Makamında Vali Ali Fidan tarafından, daha sonra Belediye  Başkanlığında Başkan Mehmet keleş tarafından makamda ağırlandı.

Belediye Başkanı Keleş'in içinde "Tel kırma el İşi salon takımı" bulunan hediyesinin verildiği esnada el işi hediyeyi dikkatlice inceleyen bakan Gürcan'la Başkan Keleş arasında  el işinin yapımıyla ilgili ilginç diyalog yaşandı.
 
           
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Ayşen Gürcan, daha sonra Hamidiye Mahallesi'nde bulunan bir zamanların " Yetiştirme Yurdu"nun bulunduğu alana inşa edilen sevgi evleri olarak da bilinen Düzce "Çocuk evleri Sitesi"nin de açılışını gerçekleştirdi.

Bu güzel mekanları çocuklarımızın hizmetine sunmak için buradayız. Bu ana tanıklık etmekten büyük bir mutluluk ve heyecan duyduğumu belirtmek isterim" diyerek konuşmasına başlayan Bakan Gürcan kürsüde yaptığı konuşmada Düzce’nin özelliği ve güzelliğini de vurguladı..

            
"Düzcemiz farklı milletlerin bir arada bulunduğu bir arada yaşadığı bir şehrimiz. Düzce’ye baktığımızda Türkiye’nin tüm renklerini görürüz. Düzce bir olmanın birlik olmanın kardeşçe yaşamanın adıdır. Düzce bir millet oluşumuzun değerini taşıyan,millet olma şuurunu dost düşman tüm dünyaya haykıran bir ildir." dedi:

Konuşmasını "Düzce çocuk evleri sitesini çocuklarımıza sıcak bir yuva, aydınlık bir gelecek sağlayacağı inancı ve umuduyla hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diyerek sürdüren Bakan Gürcan, bu temele harç koyan herkese teşekkür etti. "Biliyoruz ki sevgi evlerinin her taşında her metrekaresinde çocuklardan sevgi esirgemeyen duyarlı, sorumlu insanların emeği ve alın teri var. Çocuklarımızın da bunun karşılığında topluma faydalı duyarlı insanlar olarak yetişeceğine yürekten inanıyorum" diyen Prof. Dr. Ayşen Gürcan :" Toplum olarak ne ekersek onu biçiyoruz. Onların yüreklerinde karşılığını en güzel şekilde buluyor. Dünyada ve ülkemizdeki gelişmeler sosyal ihtiyacı her geçen gün artırmaktadır. Korunmaya muhtaç çocuklarımıza yönelik hizmetlerde de korunma bakımını terk edip tamamen ev ortamında ya da ev ortamına yakın koşullarda hizmeti ön gören yeni hizmet modellerine geçiyoruz.  Bu anlamda sevgi evleri projesini çok önemli buluyoruz. Bundan sonraki süreçte de bakanlık olarak Düzce için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Yolumuz uzun işimiz çok. Düzce sevgi evleri yaklaşık 40 evladımıza sıcak bir yuva olacaktır." dedi.
 
            
Düzce Valisi Ali Fidan'da açılışta yaptığı konuşmada devlet olmanın bu tür sistemleri uygulamaya koymakla mümkün olduğunu dile getirerek:"Devletlerin başarısı, toplumların başarısı sanayi, ekonomi gibi alanların yanında sosyal göstergedeki başarısıyla, topluma hizmet etmedeki kalitesiyle ölçülüyor. Siz eğer toplumun her kesimine ulaşabiliyorsanız, ihtiyacı olan herkesin elinden tutabiliyorsanız devletin şefkatli elini onlara gösterebiliyorsanız gelişmişlik göstergesini ortaya koymuş oluyorsunuz" dedi.

Düzce’de genel olarak müesseselerin fiziki alt yapısının gayet iyi olduğunu dile getiren Vali Fidan "Hizmet kalitesini en üst seviyede vermek için uğraşıyoruz. Çocuklarımız burada aile ortamını aratmayacak ortamda yaşayacaklar." dedi. Yapılan konuşmaların ardından 38 çocuğun kaldığı 40 çocuk kapasiteli  4 dubleks binadan oluşan "Çocuk Evleri Sitesi"nin açılış kurdelası kesildi.

 Haber Y.Çakar

 

 

Haber tarihi: 15 / 10 / 2015
Haber Okunma: 16610
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: CUMAYERİ BELEDİYESİ İLK KAR SINAVINI BAŞARIYLA ATLATTI
Sonraki: Bakan Gürcan Perşembe günü Düzce'de olacak




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Nevzat KELEŞ


      e-mail adres:    duzcegercek81@gmail.com